LAMINAATVLOEREN

 

Laminaat is tegenwoordig haast niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Verbeterde productie en fototechnieken zorgen voor prachtige laminaatvloeren. De nerven en noesten die u in een echte houten vloer mag verwachten, ziet u ook bij laminaat en kliklaminaat. Ook is het leggen van een laminaatvloer een stuk eenvoudiger geworden.

 

Laminaat vloeren zijn geen echte houten vloeren.  Laminaatvloeren zijn vloeren met een toplaag van kunststof. Daaronder zit een ‘fotolaag’ met de print van hout. En daaronder zit een MDF of HDF laag. Een laminaatvloer met HDF laag is van betere kwaliteit dan laminaatvloeren met een MDF laag. Tegenwoordig is het laminaat ook leverbaar in lange en brede planken, waardoor het nog meer op echt hout lijkt. U heeft de keuze uit vele kleuren, soorten toplaag, en diktes, mét of zonder V-groef. De prijsklassen van het laminaat variëren.

 

Een laminaat vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van een houten vloer. Zo is een laminaatvloer slijtvast, kan goed tegen vlekken, is sterk en makkelijk schoon te maken (hygiënisch). Deze vloeren zijn ideaal voor intensief gebruik, bijvoorbeeld als u nog thuiswonende (jonge) kinderen heeft, maar toch de chique uitstraling van een houten vloer ambieert.

 

Wij hebben vele prachtige vloeren van verschillende merken. Ons aanbod laminaat en kliklaminaat is o.a. van Quickstep, Beautifloor, Vitality en Douwes Dekker.