Welke varianten houten trappen zijn er en waar moet je op letten?

Houten trappen zijn handige en mooie producten die ook nog een multifunctioneel zijn! Een houten trap kun je in verschillende situaties gebruiken en ook ter decoratie neerzetten in een woon- of slaapkamer. De keuze uit trappen is gigantisch en dan snappen wij heel goed dat je door al dat hout de trappen niet meer ziet. Daarom helpen wij je graag een handje op weg door te vertellen welke smaken trappen er zijn en waar je op moet letten als je een houten trap wilt kopen.

Houten trappen voor iedere situatie

Een houten trap om op zolder te geraken of een trap die je ter decoratie in de woon- of slaapkamer neerzet. Of je bent op zoek naar een stevige trap voor in de schuur of een kleiner exemplaar voor in de keuken. Houten trappen zijn multifunctioneel en in verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen. Dus je kunt altijd wel een exemplaar vinden die op jouw wensen en eisen aansluit. Let er dan wel op dat je een trap van stevig hout kiest, want dan weet je zeker dat je er voor een langere periode een hoop plezier aan beleeft.

Hoe lang gaan houten trappen mee?

De levensduur van houten trappen is afhankelijk van de houtsoort en van hoe je de trap gebruikt. Als je de trap intensief gebruikt is het belangrijk om voor een stevige houtsoort, zoals Oregon Pine te kiezen terwijl je ook de trap met een beetje liefde moet behandelen. Deuken en happen uit het hout vinden snel plaats als je er niet zorgvuldig mee omgaat. Dat heeft ook een negatief effect op de levensduur van de trap. Maar een houten trap van kwalitatief hout kan wel tot 15 jaar of langer meegaan als je er zuinig op bent.

Creëer meer sfeer in huis

Met houten trappen kun je ook extra sfeer creëren en het komt steeds vaker voor dat deze trappen ter decoratie worden neergezet. Een mooie houten trap in een woon- of slaapkamer kan een echte eyecatcher zijn terwijl je ook meer ruimte hebt om bijvoorbeeld leuke kleine accessoires neer te zetten. Soms heeft de trap ook een dubbele functie. Zoals de klassieke bibliotheektrap. Je kunt deze trap gebruiken om de bovenste planken van een hoge boekenkast te bereiken, maar je wilt dat de trap er ook mooi uitziet, omdat deze continu in het zicht staat. 

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Het ligt natuurlijk aan jouw persoonlijke smaak voor welke houten trap je kiest. Houten trappen kun je in verschillende kleuren laten spuiten. Met als voordeel dat het hout dan ook direct behandeld is en tegen een stootje kan. Als je voor de klassieke look kiest, wil je de trap natuurlijk in de natuurlijke kleuren aanschaffen. Het is dan wel slim om de trap te laten behandelen met bijvoorbeeld een beits of een olie. Je hebt in ieder geval genoeg keuze als het aankomt op de uiterlijk van een trap. Van de natuurlijke tot aan een moderne look en van trappen die lang of kort zijn of die brede of smalle treden heeft.

Houten trappen voor binnen- en buitengebruik 

Houten trappen kun je zowel binnen als buiten gebruiken, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat het hout behandeld is. Een behandeling zorgt ervoor dat het hout in tact blijft en dat een houten trap bijvoorbeeld veel meer bestendig is tegen water en vocht. Vooral de houten trap voor in de tuin of in de schuur moet je laten behandelen met bijvoorbeeld een beits of een olie, zoals ruwe lijnolie. Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de weersomstandigheden en of de trap die wel gaat overleven. 

Laat een reactie achter