Vitrage keuzehulp; waarom zou je ze wel of juist niet kopen

Nieuwe gordijnen aanschaffen kan een aardig hoofdpijndossier zijn, want er is zoveel keuze dat je op den duur niet meer weet welke keuzes je moet maken. Je hebt een hoop dingen om over na te denken. Welke kleur en materialen moet je kiezen, hoe kun je ze het beste ophangen of laten ophangen, welke rails heb je nodig en voor welke soort gordijnen kies je? Begint het al te duizelen? Geen probleem, want wij zijn er om je te helpen om tot de beste keuze te komen. Daarom vertellen we in onze blog meer over de vitrage en waarom je ze wel of juist niet moet kopen.

Ik wil een vitrage als raamdecoratie kopen

Je bent van plan om een vitrage te kopen, want je hebt gehoord of gelezen dat deze soort gordijnen een perfecte keuze zijn om je ramen gezellig en sfeervol te maken. En dat klopt! Dus hier kun je een vinkje zetten. Vitrages zijn niets meer of minder dan raamdecoratie en dat houdt dus ook in dat ze verder geen functie hebben. Natuurlijk licht wordt niet geweerd en je kunt ook niet genieten van privacy.

Ik wil naar buiten kijken, maar ik wil geen pottenkijkers

We hebben het al gezegd. Met vitrages kun je niet genieten van je privacy. Je kunt met deze soort gordijnen naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen ook heel makkelijk naar binnen kijken. Dat kan gezellig, maar ook heel storend zijn. Dus als je wel naar buiten wilt kijken en ook van je privacy wilt genieten, is de vitrage niet de beste keuze. Dan kun je veel beter kiezen voor inbetweens waarmee je wel naar buiten kunt kijken, maar geen last hebt van pottenkijkers.

Ik wil een vitrage makkelijk ophangen

En weer een vinkje, want een vitrage is makkelijk op te hangen. Je hebt geen moeilijke of stevige ophangsystemen nodig. Een simpel dun en enkelsporige gordijnrails is al voldoende om vitrages op te hangen. Tenzij je voor een oplossing kiest waarbij je ze combineert met andere soorten gordijnen, zoals overgordijnen of verduisterende gordijnen. Dan heb je weer een andere rails of roede nodig. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Laat je hierover dan goed informeren door een specialist.

Ik wil voldoende keuze in kleuren

Hier kun je ook weer vinkje zetten, want evenals bij normale gordijnen of andere soorten gordijnen kun je een vitrage in alle kleuren kopen die je maar wilt. Ben je op zoek naar een zachte of neutrale kleur of kies je voor een leuk patroon? Of zoek je het toch meer in de hoek van de felle kleuren? In dat opzicht is alles mogelijk. Laat je vooral leiden door wat je mooi vindt, maar zorg ervoor dat de vitrage ook goed bij je interieur past. Vitrages kunnen namelijk je woonkamer maken of breken en je wilt natuurlijk wel investeren in iets dat mooi is en op termijn geen irritaties gaat opleveren. Wil je de juiste keuze maken? Neem dan eerst staaltjes mee of bestel deze online bij www.Gordijn24.nl , zodat je thuis in alle rust kunt bekijken of jouw keuze wel bij je interieur past.