De huizenmarkt in Amsterdam is en blijft vrij hectisch, vergeleken met veel andere steden in Nederland. Ook al staan er een kleine 3.000 huizen te koop, je kunt toch snel achter het net vissen. Bedenk je dat de gemiddelde vraagprijs van een Amsterdamse woning ca. 704.000 euro is (april 2023), dan moet je dus ook nog flink in de buidel tasten. Als je al geluk krijgt en de woning niet voor je neus weer is verkocht. De gemiddelde tijd dat een huis op de markt staat in Amsterdam is minder dan twee weken! Dat is twee keer zo kort als een gemiddeld huis in Nederland. Je moet er vroeg bij zijn en hebt dan ook echt wel hulp nodig. Liefst natuurlijk van vaklieden, dus een makelaar Amsterdam.
Goudgeld voor een huis
Als je flink wat te besteden hebt, kun je zelfs kiezen in Amsterdam. De woningmarkt in het hogere prijssegment biedt veel kansen en mogelijkheden. Maar lang niet iedereen is even goed bedeeld qua financiën. En het middensegment binnen de hoofdstad van Nederland is heel problematisch als gezocht wordt naar een betaalbare woning. Dan voel je meteen al de beperkingen van het aanbod en is de aankoophulp van een makelaar Amsterdam een goed idee. Starterswoningen zijn in Amsterdam roversgoed. Hier merk je een enorme krapte terwijl je nog steeds wel veel geld moet betalen. Prijzen van rond de 7.000 euro per m2 vloeroppervlak zijn helemaal niet vreemd. En dan nog gaan bovenwoningen en portiekflats als warme broodjes over de toonbank.
Profiteer van de plaatselijke kennis van een makelaar Amsterdam
Veel mensen met jonge kinderen doen de verhuisstap en ontvluchten het hectische Amsterdam voor een huis met wat grond in een stukje groen Nederland. Maar daardoor vermindert de druk niet op de woningmarkt in de hoofdstad. In Laren en Bloemendaal lijk je de hoofdprijs te betalen voor een woning, maar in feite is Amsterdam de duurste gemeente van Nederland. De universiteiten, het bedrijfsleven, de internationale allure, het telt allemaal op en zet de woningvoorraad blijvend onder druk. Overbieden op een koopwoning blijft dan ook gemeengoed. En daarom is het verstandig om een makelaar Amsterdam in de arm te nemen.
Met Funda kijken alleen, kom je nog niet te plek maar met makelaar Amsterdam wel
Van plan om je te vestigen in Amsterdam? Check bij een goede hypotheekadviseur wanneer je aan de max komt. Neem zaken als noodzakelijke verbouwingen mee in dat bedrag en ook de erfpacht. Houd rekening met dubbele lasten. En vooral: meld je aan bij een goede aankoopmakelaar. Zelf huizen kijken op Funda is leuk maar voor Amsterdam is Funda bijna meer een historische ‘verkocht’ lijst dan een ‘te koop’ lijst. Zo snel wisselen de huizen van eigenaar.
Makelaar Amsterdam biedt meer dan een helpende hand
De aankoop makelaar Amsterdam heeft kennis van hun gebied, weten waar de huizen bouwkundig ellende kunnen betekenen en zijn steevast harde onderhandelaren in het biedingsproces. Zij vergeten ook niet onderliggende voorwaarden en kunnen daar goed over steggelen. En last but not least: ze zijn bekend met erfpacht en dat is een heet hangijzer op de woningmarkt in Amsterdam!