Kies voor een kledingkast met hanggedeelte en benut je kast optimaal

Een kledingkast met hanggedeelte is ideaal om je broeken, hemden en kleedjes mooi op te hangen. Ze kreukelen niet zoals ze dat vaak doen wanneer je ze opgeplooid in je kast stopt. Maar welk type van kast met hanggedeelte kies je en hoeveel ruimte wil je in je hanggedeelte? Veel hangt af van je assortiment kleding en bijvoorbeeld de samenstelling van je gezin. Wij geven jou in dit artikel inspiratie om de juiste kledingkast met hanggedeelte te kiezen.

Hoe groot moet het hanggedeelte zijn?
Als je voor de aankoop van een nieuwe kledingkast staat, bekijk dan eerst grondig welke kledij je allemaal hebt. Heb jij veel vesten, hemden of broeken? En draag jij graag kleedjes? Dit zijn dé kledingstukken die je best in een hanggedeelte opbergt. Maar prop het hanggedeelte niet te vol anders kreuken je kledingstukken alsnog. Kies het gedeelte om kleding op te hangen voldoende groot. Uiteraard kun je ook meerdere vakken in je kast kiezen waarin een hanggedeelte komt.

Waar moet het hanggedeelte in je kast komen
Voor lange kledingstukken zoals kleedjes moet je een hoog hanggedeelte voorzien, dus bijna over de hele hoogte van je kast. Voor broeken, hemden en vesten kom je toe met een halve hoogte. Je kunt dus makkelijk twee hangvakken boven elkaar voorzien. Heb je een hele hoge kast of ingebouwde kast? Hang de stang dan nooit hoger dan de reikhoogte van de kleinste persoon die de kast zal gebruiken. Je moet tenslotte elke dag in je kast je kleding kiezen en een te hoog geplaatste draagstang is op de duur wel heel erg onaangenaam.

Kies voor kasten met flexibel hanggedeelte
Als je voor een kledingkast met hanggedeelte kiest, kun je best voor een flexibele opstelling kiezen. Dit wil zeggen: kies voor een kast waarin je zowel legplanken als hanggedeeltes kan installeren. Misschien ben je nu alleenstaande en heb je slechts een klein hanggedeelte nodig. Maar je gezinstoestand kan snel veranderen en dan heb je misschien meerdere hanggedeeltes nodig. Flexibiliteit is de boodschap. Zo richt jij je kledingkast in zoals jij het wenst. En je kast is bovendien ook voor 100% benut. Als je voldoende ruimte hebt in je kast, ga dan ook voor laden voor sokken en ondergoed en kleinere opbergvakken om bijvoorbeeld schoenen in kwijt te raken. Als je er niet goed uitkomt welke indeling je kast moet hebben, vraag dan gerust advies aan een specialist. Een goede verkoper van kledingkasten met hanggedeelte luistert naar je wensen en kan jou raad geven. Zo haal jij dé perfecte kledingkast met hanggedeelte in huis.

Bron: www.atmyhome.nl

Laat een reactie achter