concrete, grey, gray

Kantoorvloer – De voordelen van gepolijste betonnen vloeren

Het interieur van een kantoorgebouw moet zowel werkbevorderend als aantrekkelijk zijn voor klanten. Gepolijst beton wordt een favoriete keuze voor kantoorvloeren vanwege de duurzaamheid, het eenvoudige onderhoud en de brede keuze aan kleuren en decoratieve opties. Het concept van een saaie grijze betonnen vloer is vervangen door prachtige oppervlakken die kunnen lijken op graniet, marmer en zelfs tegels. Betonnen kantoorvloeren zijn een groene keuze die vaak langer meegaat dan andere vloertypen zoals tapijt, tegels, hout en linoleum.

Er zijn letterlijk duizenden looks voor de kantoorvloer die gerealiseerd kunnen worden met diverse gepolijste betonvloeren. Afhankelijk van de toestand van de bestaande vloer zijn vaak al binnen een dag of twee mooie resultaten te behalen. Laten we eens kijken naar enkele van de beschikbare vloeropties.

• Als het bestaande betonoppervlak in relatief goede staat verkeert met weinig spaanders of mars, kan Concrete Polishing het oppervlak veranderen in een elegante vloer. De vloer kan bijna elke kleur worden geverfd en de glans van het oppervlak kan variëren van een matte afwerking tot een hoogglans.
• Oppervlakken die zwaar beschadigd zijn door scheuren en groeven of die in hoogte moeten worden aangepast om naadloos aan te sluiten op aangrenzende betitelde of hardhouten vloeren, kunnen het beste worden behandeld met zelfnivellerend beton. Deze behandeling van kantoorvloeren zorgt voor gladde, egale oppervlakken die kunnen worden gekleurd of geverfd. De gepolijste betonlook is compleet met matte tot hoogglans afwerkingen.
• Micro Toppings zijn zeer dunne cementlagen die minder dan 1/8 “dik zijn. Dit is een uitstekende keuze voor verouderde en beschadigde oppervlakken die een nieuwe hoogwaardige kantoorvloer opleveren die er indrukwekkend uitziet en gemakkelijk te onderhouden is.

Decoratieve opties

Alle bovenstaande soorten gepolijste betonvloeren kunnen in talloze looks en stijlen worden afgewerkt. Naast het kiezen uit een full colour pallet en meerdere oppervlaktebehandelingen zijn er ook andere decoratieve keuzes mogelijk. Er zijn verschillende formaten tegelpatronen, randen, gestructureerde looks en displays met meerdere ontwerpen beschikbaar. Gepolijste betonnen kantoorvloeren kunnen eruitzien als graniet, marmer of terracotta. De vloer past bij vrijwel elke stijl van kantoorinrichting.

Onderhoudskosten

Gepolijste betonnen kantoorvloeren kunnen snel worden gereinigd met alleen water en zeep, zodat zowel arbeids- als materiaalkosten worden verlaagd. Giftige chemicaliën zijn niet nodig om deze vloeren schoon te maken en te ontsmetten, dus ook de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Het hardgepolijste oppervlak biedt geen schuilplaatsen voor stof, schimmels en bacteriën, dus veel werknemers met allergieën binnenshuis geven de voorkeur aan gepolijst beton.

Onderhoud van uw bedrijf of VVE kan bij 24/7 VVE beheer in Barendrecht of in Breda

Laat een reactie achter