Hoe kies je voor een zwart kastje als veelzijdig en functioneel meubelstuk?

Iedereen heeft wel één of meerdere kasten in huis staan. Want waar berg je anders je spullen op? Sommigen gaan voor de wandkasten die helemaal weg zijn gewerkt, andere kiezen juist voor losse kasten. Als je op zoek gaat naar een kast zijn er zo veel verschillende soorten, maten en kleuren. Op dit moment is het zwart kastje trending en je kunt hem eigenlijk overal bij plaatsen. Maar het plaatsen van een kast heeft veel impact op je interieur. Daarom vragen veel mensen zich af hoe zij dit veelzijdige meubelstuk goed kunnen plaatsen in hun woonkamer. Hieronder vind je een aantal tips om te zorgen dat dat ene zwart kastje goed in jouw interieur past. 

Waar ga je je zwarte kastje plaatsen en welke ruimte kun je gebruiken?

Een hele belangrijke eerste vraag is hoe groot je meubelstuk moet of kan zijn. Niet in elke kamer is dezelfde ruimte beschikbaar dus soms is het passen en meten. Toch is het belangrijk om goed te kijken naar waar je de kast wilt plaatsen en hoeveel ruimte je kunt gebruiken. Soms is het mooi om een kleine open kast te plaatsen zodat een kleine ruimte groot blijft ogen. Terwijl in een grote ruimte juist een grotere kast die (half)gesloten is prima staat. 

Neem daarin ook mee wat je met het zwart kastje wilt gaan doen. Wat voor functie gaat het dienen? Wil je het gebruiken als een TV meubel? Of boekenkast? Misschien wil je het juist wel gebruiken als vitrinekast. Zorg dat je in elk geval voldoende opbergruimte hebt in de kast of plek om zaken neer te zetten die nodig zijn. Niets ziet er zo rommelig uit als een overvolle kast waar alles in is gepropt en dat gaat ten koste van de rust die je in de ruimte wilt hebben. 

Naar wat voor details en afwerking ben je op zoek in je zwart kastje?

Afhankelijk van het doel en afhankelijk van jouw interieur is er nog het stukje afwerking waar je naar moet kijken. Een kast kan namelijk twee of meer kleuren bevatten. In sommige gevallen ook nog meerdere materialen. Het is trending om een zwart frame te gebruiken met houten deuren of –afwerking bijvoorbeeld.

De meubelen combineren

Als je een kleine ruimte gaat inrichten ga dan voor eenheid, dezelfde kleuren, rustige materialen en open kasten. Een zwart kastje past prima daarin, maar probeer niet te veel verschillende kleuren en materialen dan te combineren. Ga liever voor basiskleuren rondom de kast bijvoorbeeld, zoals bruin in de materialen van rotan en hout. 

Een zwart kastje is dus niet zo lastig om uit te zoeken, zolang je maar rekening houdt met de ruimte. Ga je voor rust? Kies dan voor niet te veel verschillende kleuren, zorg voor voldoende ruimte in de kast. Heb je meer ruimte dan kun je zwart bijvoorbeeld combineren met andere kleuren zoals natuurlijke kleuren, maar je kunt er ook voor kiezen om een dichte kast of gedeeltelijk dichte kast aan te schaffen. 

Laat een reactie achter