Entresol, voor de particulier of voor de zakelijke partij?

Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig de zogeheten ‘’entresol-vloer’’. Maar wat dit eigenlijk? In welke sector wordt het gebruikt? Hoe gemakkelijk of moeilijk is het te installeren en hoeveel kost het? En is dit eigenlijk ook gunstig voor de particulier?

Wat zijn entresolvloeren?


De entresolvloer is een zelfdragende constructie die is ontworpen om extra ruimte te creëren binnen je bestaande bedrijfsruimte. Zo kun je er zo in de beschikbare ruimte een extra verdieping mee creëren. Zo haal je het meeste uit je vloeroppervlak en kun je bijvoorbeeld extra goederen opslaan of extra werkplekken creëren. Zeker voor zeer hoge bedrijfspanden die niet daadwerkelijk worden gebruikt, is dit een ideale oplossing.

Voor wie zijn entresolvloeren geschikt?


Eigenlijk is dit type vloer geschikt voor elk bedrijf dat extra werk- of opslagruimte kan gebruiken en een voldoende hoge bedrijfsruimte heeft. Sandwichvloeren kennen veel toepassingen en worden op veel gebieden toegepast. Alle bedrijven die geen vloeroppervlakte hebben maar toch de extra hoogte hebben, zullen profiteren van dit type vloer. Zo creëer je eenvoudig extra magazijnruimte of creëer je extra kantoorruimte.

Entresolvloeren, ook voor de particulier?


Ook voor de particulier kan een entresolvloer gunstig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een opslagpand hebt waar je een hoop opbergruimte nodig hebt. Wanneer je ruimte tekort komt, en je hebt meer nodig, dan is er dus de relatief goedkope en betere oplossing die entresolvloeren je bieden.

Voordelen van de entresolvloer.


Entresolvloeren hebben duidelijke voordelen waar elk bedrijf van kan profiteren. Deze voordelen zijn:

Lagere kosten: Heb je extra bedrijfsruimte nodig, dan is deze oplossing veel goedkoper dan meer bedrijfsruimte huren, kopen of bouwen. Het is niet nodig om de oppervlakte van de totale bedrijfsruimte te vergroten, maar om een oplossing te creëren binnen de beschikbare ruimte wat fors kosten bespaart.
Effectiviteit: Je kunt je bedrijfsruimte optimaal benutten om een efficiëntere bedrijfsvoering te realiseren. De huidige situatie vraagt om slimme oplossingen, en mezzanine vloeren is daar een van.

Let op!


Entresolvloeren moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Zo is het belangrijk dat je niet zelf verantwoordelijk bent voor de opbouw van de vloer. Het bouwen en plaatsen van dit soort vloeren vereist enige expertise. Laat daarom degenen die het kennen hetzelfde doen. Daarnaast is het belangrijk om geen zware voorwerpen op de vloer te zetten vanwege het beperkte draagvermogen. Plaats bijvoorbeeld geen palletstelling op de vloer, omdat de vloer het gewicht en de goederen die erop staan niet kan dragen.

Laat een reactie achter