Een nieuwe vloer kopen

Als je een nieuwe vloer gaat kopen, en jezelf erin gaat verdiepen, dan zie je dat er veel keuze is. Populair blijft de houten vloer, of een vloer die er uitziet als hout, en die keuze is al groot. De prijzen per vierkante meter verschillen enorm, en dat geldt ook voor de levensduur. Hopelijk kan dit artikel die richtlijn zijn voordat je overgaat op een nieuwe vloer kopen.

Is er vloerverwarming aanwezig?

Het is misschien de belangrijkste vraag, wat wordt er van de vloer verwacht? Is het in een slaapkamer waar het amper belast wordt met een CV-radiator aan de muur? Dan kun je voor goedkoop gaan. Maar is het voor de benedenverdieping waar geleefd wordt, dan is de keuze moeilijker. Als er voldoende tijd en budget is, en er is vloerverwarming aanwezig, dan is de gietvloer de topper. Zo’n vloer moet je laten leggen door een bedrijf, dat duurt enkele dagen, daarna heb je een ijzersterke vloer van drie millimeter dik. Om een idee te geven tot hoever de gietvloer te belasten is; het heeft zich bewezen in de voedingsindustrie zoals bakkerijen. Als er geen vloerverwarming aanwezig is, dan is een eikenhouten parketvloer de topper. Zo’n vloer heeft evenals de gietvloer een aardig prijskaartje, maar je hebt dan een vloer die door de jaren heen steeds mooier zal worden omdat het gaat leven. Zowel de gietvloer als de parketvloer zijn voor het leven, en zul je niet verslijten. Alleen een nieuwe vloer kopen is dan echt zo’n investering.

Het kan voordeliger

In het intro staat al geschreven dat houtdessin voor op de vloer in een woning populair is. Een eikenhouten parketvloer is een forse investering, maar hierin zijn veel alternatieven. Als je bijvoorbeeld tijdelijk in een huurwoning zit en er niet teveel geld in wil steken, dan is laminaat, PVC of PVC-laminaat met een houtlook, een mooi alternatief. De vloer is niet duurzaam, maar de prijs per vierkante meter is te overzien. Je kan het ook creatief doen door bijvoorbeeld vloertegels in de hal en de keuken te doen i.p.v. over de hele vloer van de benedenverdieping laminaat. Het oogt chique, terwijl het allemaal materiaal is wat je bij de bouwmarkt kan kopen en zelf kan leggen. Er is een kans dat het een jaar of tien mooi blijft, maar wie zegt of je dan nog in dat huurhuis zit? Bedenk ook dat de mode kan veranderen, en dat je na tien jaar misschien iets anders op de vloer wil.

Bron: www.schilder-inutrecht.nl

Laat een reactie achter