Een lijst op maat laten maken, welke keuzes heb je?

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het laten inlijsten. Denk aan mooie kunstwerken die je zelf hebt gemaakt of hebt gekocht, foto’s die je hebt laten uitvergroten, filmposters en zelfs voorwerpen, zoals een gedroogd bloemenboeket of een gesigneerd voetbalshirt. De uitdaging is vaak om een geschikte lijst te vinden en waar de standaard modellen met standaard maten geen uitkomst bieden, kun je ervoor kiezen om een lijst op maat te laten maken. Dan weet je zeker dat het object goed past en dat de lijst helemaal naar jouw smaak is. In onze blog vertellen we welke keuzes je hebt als je een model op maat wilt laten maken. 

Schakel de hulp van een professional in!

Met een beetje kennis van zaken en de maten van het object kun je zelf via het internet een lijst op maat bestellen. Je hebt keuzes uit verschillende soorten, maten en kleuren en via een handige tool heb jij jouw ideale lijst binnen een handomdraai samengesteld en bestelt. Toch kan het helemaal geen kwaad om de hulp van een professional in te schakelen. Een deskundige lijstenmaker is niet alleen in staat om een prachtige lijst te bouwen, maar hij of zij kan jij ook van advies voorzien! Vooral voor mensen die twijfelen is het slim om de hulp van een lijstenmaker in te schakelen.

Er zijn ook een aantal voordelen als je ervoor kiest om een lijstenmaker in te schakelen. Naast het advies en de werkzaamheden die worden verricht, kan een lijstenmaker ook jouw object professioneel inlijsten. Dit wordt zorgvuldig gedaan en zo wordt jouw ingelijste object compleet afgeleverd. Het enige dat jij nog hoeft te doen is om het ingelijste schilderij, of de poster of een voetbalshirt op te hangen. Daarnaast kan een lijstenmaker ook helpen als je twijfelt over je keuzes. Met gratis samples van de lijst kun je thuis op je gemak kijken of de lijst op maat bij jouw interieur past.  

Maak goede keuzes als je een lijst op maat laat maken

Wanneer je een professional inschakelt wil dat nog niet zeggen dat je geen keuzes moet maken. Jij bent immers de baas over hoe de lijst eruit komt te zien. Zo heb je keuzes uit verschillende stijlen, zoals barok, Scandinavisch en klassiek, maar je hebt ook keuze uit verschillende kleuren en glassoorten. Natuurlijk geeft een lijstenmaker advies over wat je het beste kunt kiezen. Waar je alvast rekening mee kunt houden is om je niet alleen te laten leiden door jouw persoonlijke smaak, maar ook om een kleur of stijl te kiezen die bij het interieur past en bepaal waar je de lijst gaat ophangen. Want een lijst met helder glas is geen verstandige keuze als je het object in een kamer met veel lichtinval of kunstlicht gaat ophangen. Dan zou je veel beter kunnen kiezen voor een lijst met ontspiegeld glas.

Nog een belangrijke tip! Heb je een kleurrijk object dat je wilt laten inlijsten? Kies dan voor een lijst op maat met een eenvoudig uiterlijk en in het zwart, zilver of wit. Een gekleurde lijst kan namelijk afbreuk doen aan het object en het object ook veel minder laten spreken. Voor gespecialiseerd advies neem je het beste direct contact op met Verno.com!

Laat een reactie achter