Een gietvloer: wat kost dit nou gemiddeld?

Steeds meer architecten, interieurontwerpers en huiseigenaren kiezen voor het gieten van hars of gepolijst betonen vloeren voor hun huiselijk of commercieel ontwerp. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook uiterst duurzaam, kosteneffectief en perfect voor de moderne woonkamer van vandaag, waar open wonen en thuiswerken in alle toekomstige ontwerpen een rol zal spelen. Gietharsvloeren zijn verkrijgbaar in vrijwel elke kleur en zijn de meest duurzame op de markt van vandaag. Benieuwd naar gietvloer prijzen? Lees dan snel verder!

Een gietvloer is een vloer zonder naden of drempels, met een persoonlijk ontwerp Steeds meer mensen kiezen voor een gietharsvloer  of een gepolijste betonvloer in hun ontwerp. Ze zorgen niet alleen voor schoonheid, maar ze zijn ook uiterst duurzaam, rendabel en werken perfect in de moderne woningen van vandaag de dag, waar open ruimtes heel gewoon aan het worden zijn. Een gietvloer woonkamer is tegenwoordig ook een heel goed idee!

Gietvloer woonkamer

Een luxueuze en eigentijdse sfeer in elk interieur. Een warme en zijdeachtige ervaring van een gietvloer woonkamer onder de voeten, die hand in hand gaat met de moderne elektrische en natte vloerverwarmingssystemen van vandaag de dag.

Als je de bestaande vloerbedekking wilt verbeteren met meer architecturale uitstraling zonder grote bouwwerkzaamheden, dan is een gegoten betonvloer de perfecte oplossing. Ze kunnen over een bestaande ondergrond worden geïnstalleerd en hebben de uitstraling van een klassieke betonvloer.

Gietvloer prijzen

De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de precisie en afwerking, van de kwaliteit. Voor een woonkamer zijn de prijzen naar verhouding hoger dan bij grotere ruimte, zoals bij een industriële gietvloer.

Een gietvloer voor de woonkamer zal ergens tussen de zestig en tachtig euro per vierkante meter gaan kosten. Als je een dikkere vloer wilt, tot 6 millimeter zullen de kosten hoger zijn, tussen de tachtig en negentig euro.

Het is beter een keuze te maken voor kwaliteit, gietvloeren zijn er niet voor een korte tijd. Een goed gelegde gietvloer kan je echt veel jaren plezier bezorgen, met een minimum aan onderhoud. Ook het schoonhouden en reinigen van een gietvloer van hoge kwaliteit is heel eenvoudig.

Behalve de gietvloer prijzen bij aankoop kun je er dus zeker van zijn ook niet te veel uit te geven aan onderhoud.

Is een gietvloer ook mooi?

Esthetisch gezien is een gietvloer zeker mooier dan een vloerbedekking in de klassieke zin van het woord. Maar schoonheid is erg afhankelijk van smaak. Laat je dus goed voorlichten door offertes aan te vragen en een gesprek aan te gaan met potentiële leveranciers. Laat de gesprekken, net als bij een sollicitatiegesprek, bepalen wie je vloer gaat leggen.

Laat een reactie achter