Donzen dekbedden; hoe interessant is deze keuze?

Bij het vergelijken van de verschillende dekbedden die op de markt zijn terug te vinden zal je al snel tot de conclusie komen dat vooral exemplaren van dons zeer interessant zijn. Donzen dekbedden zijn interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn ze bijvoorbeeld lekker licht. Hun gewicht is dan ook veel beperkter in vergelijking met exemplaren van bijvoorbeeld wol. Dat is echter niet alles. Bovendien is het zo dat er ook zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn verbonden aan deze dekbedden. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken hoe interessant de keuze voor deze dekbedden nu precies is? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Vederlichte eigenschappen maken ze beter dan wol 

Eén van de eerste zaken waar door veel mensen aandacht aan wordt besteed bij het kopen van een nieuw dekbed heeft te maken met het gewicht waar het dekbed over beschikt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat donzen dekbedden in vergelijking met bijvoorbeeld exemplaren van wol veel interessanter zijn. Dat is het gevolg van het feit dat deze laatste merkelijk zwaarder zijn. In de praktijk is het dan ook zo dat een gemiddeld dekbed van dons zomaar even één kilogram lichter kan zijn in vergelijking met een exemplaar gevuld met wol. Het spreekt voor zich dat je dit tijdens het slapen absoluut zeker zal voelen. De keuze voor dons zal dus voor velen nu al snel zijn gemaakt. 

Donzen dekbedden hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding is altijd een zeer belangrijk aandachtspunt bij het vergelijken van de verschillende soorten dekbedden die op de markt aanwezig zijn. Voor donzen dekbedden geldt dat het op dit vlak werkelijk helemaal goed zit. Je kan dan ook zonder probleem tot wel tien jaar lang  genieten van deze geweldige dekbedden. Heel wat mensen vrezen dat ze om de x aantal jaar een nieuw dekbed moeten kopen omdat de vorige niet langer aan de vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen. Dat geldt zeker niet voor een exemplaar van dons. De investering die je hierin doet krijg je dus gegarandeerd terug onder de vorm van een prima kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook dit is natuurlijk een prima reden om gebruik te maken van een dekbed met een donzen vulling. 

Er is helemaal geen intensief onderhoud vereist

Last but not least moeten we het zeker ook even hebben over de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van donzen dekbedden. Voor het merendeel van de dekbedden op de markt geldt dat ze op zeer regelmatige basis gereinigd dienen te worden. Gebeurt dat niet? Dan betekent dat, dat ze al snel hun hygiënische eigenschappen zullen verliezen. Het wassen van een dekbed brengt in de praktijk echter niet zelden behoorlijk wat problemen met zich mee. Lang niet iedereen kan deze namelijk gewoon thuis wassen. Gelukkig geldt voor een exemplaar van dons dat deze slechts één keer in de drie à vier jaar moet worden gewassen. 

Je dient er bij een dekbed van dons wel rekening mee te houden dat deze bij voorkeur enkele keren per week moet worden opgeschud. Daarnaast is het ook belangrijk om deze regelmatig even te laten verluchten in de frisse buitenlucht. Dit is echter het enige waar je aandacht aan moet schenken.

Voor een heerlijk slaapcomfort ga je naar White Cloudz.

Laat een reactie achter