De toepassingen van steigerbuizen

Steigerbuizen zijn handig voor meerdere doeleinden. Vroeger werden ze vooral in de landbouw en de industrie gebruikt. Dit komt doordat de constructie van deze buizen veel goedkoper waren dan andere opties als het lassen van stalen constructies. De buizen waren flexibel in te zetten voor lagere kosten waardoor het erg populair was in de jaren 30. Tegenwoordig worden de steigerbuizen nog steeds gebruikt. Maar het aantal toepassingen van deze buizen zijn enorm gestegen. Zo kan het gebruikt worden voor het bouwen van hekwerken en trappen bijvoorbeeld. De toepassingen van deze buizen zijn vrijwel eindeloos.

Steigerbuizen vormen

 De meeste buizen zullen in twee vormen voorkomen. Zo kan het in een ronde vorm komen en een vierkante vorm. De ronde vorm wordt het meeste gebruikt doordat de buis van alle kanten even stevig is. De ronde vorm geeft een mooi uiterlijk aan verschillende constructies binnen en buiten een woning. Vierkante steigerbuizen hebben een aantal voordelen die ronde buizen niet hebben. Zo is de ronde buis steviger wanneer er wordt gekeken naar het vlak buigen. Een vierkante buis heeft een hogere hardheid en een betere plasticiteit. Vierkante buizen worden vooral in de bouw en de industrie gebruikt terwijl ronde buizen voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Soorten materialen

Steigerbuizen komen in meerdere materialen voor. Zo kunnen de buizen voorkomen in staal, aluminium en zwart staal. Stalen buizen zijn zwaar en erg stevig. Stalen buizen hebben dikke wanden en zijn gegalvaniseerd. Hierdoor zijn de buizen beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Het staal zorgt ervoor dat de buis grotere krachten en zwaardere gewichten aankan. Het wordt vaak gebruikt in verschillende hekwerken, meubels en stellingen.

Aluminium steigerbuizen zijn lichter dan de stalen varianten. Aluminium is meerdere malen lichter dan staal, maar behoudt nog genoeg stevigheid voor verschillende doeleinden. Deze buizen zijn bestendig tegen weersomstandigheden en worden zowel voor projecten binnen als buiten gebruikt. Aluminium is lichter dan staal, maar is wat minder sterk en minder stijf. Door het lichte gewicht wordt het vaak voor projecten gebruikt die een kortere levensduur hebben. Denk bijvoorbeeld aan frames van spandoeken, tijdelijke afzettingen en DJ booths. Door het lichte gewicht is het makkelijk te vervoeren en relatief snel in elkaar te zetten.

Voor projecten binnen een woning kan er gebruik gemaakt worden van zwarte steigerbuizen. Deze buizen zijn vaak te verkrijgen in een stalen versie doordat het erg stevig is en dus lang meegaat. De zwarte kleur geeft een woning een chique uitstraling. Het staal wordt gekleurd met een beschermende coating zodat het extra beschermd wordt tegen beschadigingen. Deze buizen kunnen onder andere gebruikt worden voor kapstokken, tafels en kledingrekken. 

Eenvoudig te gebruiken

Het gebruiken van steigerbuizen gaat veel gemakkelijker dan andere alternatieven. Er is minder mankracht nodig om constructies in elkaar te zetten met buizen. Naast minder mankracht is er ook minder expertise nodig doordat constructies niet aan elkaar gelast hoeven te worden. De buizen van Steigerbuisstunter.nl kunnen in verschillende afmetingen voorkomen zodat het veel uiteenlopende projecten gerealiseerd kunnen worden.

Laat een reactie achter