Betonpoeren voor veranda en overkapping in de achtertuin

Betonpoeren zijn onmisbare items in de bouwwereld. Zowel in de professionele als de particuliere sector zijn ze breed inzetbaar. Dat komt omdat poeren in allerlei vormen en afmetingen te verkrijgen zijn. De belangrijkste functie van deze zware jongens is dat ze zorgen voor de stabiliteit van een bouwconstructie. En het mooie is, ze zijn heel eenvoudig zelf aan te brengen met minimale inspanningen. Wanneer u bijvoorbeeld een tuinhuisje, overkapping of een schutting gaat plaatsen loont het beslist de moeite om voor de fundering betonpoeren te gebruiken. Hierop worden de palen of staanders van een bouwwerk bevestigd. Niet alleen zorgen betonnen poeren voor stabiliteit, maar ze hebben ook een beschermende werking. Doordat palen of staanders vrij van de ondergrond komen te staan worden ze niet aangetast door het vocht wat altijd aanwezig is in de grond.

Duurzame betonpoeren

Betonpoeren zijn vervaardigd uit prefab beton. Dit materiaal is in de eerste plaats oersterk en kan daardoor tegen een stootje. Omdat ze grotendeels ingegraven worden moeten ze goed bestand zijn tegen vocht. Dat is gelukkig het geval waardoor ze een zeer lange levensduur hebben. Daarmee zijn prefab betonpoeren duurzaam. Ook kan het beton tegen alle weersomstandigheden. Het gaat niet scheuren, barsten of krimpen onder invloed van extreme warmte, bittere kou of neerslag. Wanneer u betonpoeren gebruikt voor een bouwconstructie wordt het gewicht evenredig en goed verdeeld in de ondergrond. Ze zorgen er dus in principe voor dat het bouwwerk stevig staat en niet om kan waaien of op den duur weg gaat zakken.

Betonpoeren plaatsen

Betonpoeren zijn verkrijgbaar in rechte vorm en een trapeziumvorm. Afhankelijk van de grootte en de breedte graaft u een gat waar de poer goed inpast. Ongeveer een derde gedeelte blijft boven het maaiveld uitsteken. Wanneer het gaat om een zware en grote bouwconstructie kunt u onderin het gat nog een funderingstegel leggen. Hierdoor weet u zeker dat de betonpoer niet gaat verzakken. Check of alle betonpoeren waterpas en evenredig staan en vul het gat op met snelcement -of beton. Na een snelle droogtijd zijn uw betonpoeren klaar voor verder gebruik. Met speciaal bevestigingsmateriaal maakt u de palen of staanders van de bouwconstructie op de poeren vast.

Laat een reactie achter